+421(0) 911295905
objednavky@mirra-lux.sk
Zákazník
Neprihlásený
Nákupný košík
0 Ks
Akcie
25,30 €
20,00 €
36,80 €
25,80 €

AKO SI VYBRAŤ VÝROBOK PRE SVOJU PLEŤ

2 Máj2020, Autor: mirra v kategórii: blog theme a

Ako vypadá polička s kozmetickými výrobkami vo Vašej kúpeľni?
Je tam iba to, čo každý deň používate alebo sú tam aj škatuľky, ktoré otvoríte iba niekedy, presúvate ich a čakáte na ten správny okamih, kedy budete mať chuť na skrášľovací rituál?

Na efektívnu starostlivosť o pokožku nemusíte minúť veľa peňazí. Nepodliehajte reklame, ale verte svojim inštinktom, pretože každá pokožka je jedinečná a potrebujete nájsť účinnú metódu pre svoju pleť. Prvým krokom je diagnostika pleti, ktorú si môžete urobiť sama. Výhodnejšie je navštíviť kozmetičku.

Ošetrenie v kozmetickom salóne je nielen príjemná, ale aj dôležitá procedúra. Kozmetička lepšie určí nielen typ pleti, ale aj stav, vidí problémy a poradí, čo potrebujete.

Stav pokožky v podstatnej miere - až na 80% - ovplyvníte domácim ošetrením a používaním výrobkov, ktoré sú pre vás vhodné.

Značka MIRRA ponúka na ošetrenie pokožky široký výber produktov a niekedy je ťažké vybrať si. Môžeme si vybrať z Komplexných programov, kde sú postupy ošetrenia pre rozličné problémy s pokožkou.

Spoľahnite sa na overené postupy, ktoré vám uľahčia výber.

Poznať svoju pleť a svoje priority – je základ pri výbere:
  1. aký typ pleti mám,
  2. aký je stav mojej pleti,
  3. ako sa o seba starám
  • Mám suchú, mastnú, kombinovanú, citlivú pleť?
  • Potrebujem spevniť kontúry, odstrániť hyperpigmentáciu, melazmu, zmierniť rosaceu, liečiť akné...
  • Aké sú moje návyky a preferencie? Chcem iba jeden krém na deň a noc, všetko navyše ma zaťažuje? Tešia ma skrášľujúce rituály, milujem postupné nanášanie séra a krému, rozličné masky.
Základom sú štyri výrobky: 
  1. čistiace mlieko alebo gél,
  2. tonizujúca voda,
  3. krém na pleť a krk,
  4. krém na okolie očí.

Denná starostlivosť

Čistenie

Ráno si pleť vyčistíme od splodín kožného metabolizmu. Na vatový tampón nanesieme niekoľko kvapiek čistiaceho mlieka SAMET a potierame pleť v smere masážnych línií. Tie šedé stopy na tampóne nám ukážu, že v noci koža aktívne pracovala a odpadové látky zostali na povrchu.
Večer odstránime z pleti make-up, prach, maz, pot a pripravíme ju na regeneráciu. Môžeme použiť mlieko SAMET, čistiaci gél MIRRASOFT alebo MICERÁLNA VODA.
Čistiace výrobky sa vždy musia zmyť vodou, aby tenzidy a iné čistiace zložky nezostali na pleti. Aj Micerálna voda, i keď sa v reklame dozvedáme, že nie je treba. Opakujeme VŽDY si treba čistiace prostriedky umyť. Najlepšie prevarenou alebo filtrovanou vodou, kde je už minimálne množstvo chlóru.

Tonizovanie
Tonizujúca voda odstráni vysušujúci efekt vody, vyrovná pH pokožky a vďaka nej je pleť svieža, vláčna, šťavnatá. Podľa typu pleti : HODVÁBNA CESTA na suchú pleť, STELA na suchú pleť, MARGO na mastnú pleť.

Krém
Očistená a tonizovaná pleť potrebuje hydratáciu a primeranú výživu. Okolie očí ošeetrujeme jemným hydratačným gélom alebo liftingovým krémom.
Vyberáme krém podľa typu pleti, ktorý zároveň dobre hydratuje. Hydratovaná pleť je zdravšia, pomalšie starne, lepšie prijíma účinné látky, rýchlejšie sa hojí, nezadržiava maz v komedónoch...


  • Základom krému je emulzia. Značka MIRRA má 4 typy emulzií a líšia sa podľa určenia (viac informácií v samostatnom blogu). Do emulzného základu sa pridávajú ďalšie účinné látky. Na zachovanie maxima čistej kozmetickej zložky sa používa metóda emulzifikácie za studena, to znamená, že do kompozície sa vkladajú aktívne zložky bez zohriatia, pri izbovej teplote, takže sa nestrácajú užitočné vlastnosti vo výrobnom procese.
  • Vo veľkej miere sa používajú lipozómy, čiže nosiče, ktoré dopravia účinné látky do buniek. Biomimetické peptidy kopírujú zloženie a potreby pleti.
  • Bioenergetická esencia z minerálov a drahocenných kryštálov vytvára formulu krému s fyziologicky vyvážaným vzorcom minerálneho zloženia.
  • Peptidové komplexy morského kolagénu spúšťajú tvorbu štrukturálnych proteínov kože - kolagénu a elastínu - ktoré tvoria „prirodzenú kostru“ alebo „bio-armatúru“ a zvyšujú hustotu, elasticitu a objemové plnenie mäkkých tkanív.
  • Dôležitou zložkou je aj deionizovaná voda – voda „bez pamäte“. Je to ako čisté plátno, na ktoré umelec - príroda nanesie úžasné farby.
  • Používa sa najčistejšia artézska voda prechádzajúca 10 stupňami čistenia: od mechanickej filtrácie po energetický aktivátor.

NADSTAVBA

Základnú starostlivosť je potrebné doplniť ďalšími produktami na každodenné použitie podľa toho, čo potrebujeme riešiť - spevniť kontúry, odstrániť hyperpigmentáciu, melazmu, zmierniť rosaceu, liečiť akné...

Všeobecne platí, že produkty aplikujeme na pleť od najľahšie vstrebateľného, čiže sérum a potom aplikujeme výrobky, ktoré obsahujú mastné zložky.

Dôležité je aspoň raz za týždeň odstrániť z povrchu pleti odumreté bunky, pretože môžu brániť
prestupu účinných látok z ostatných produktov a celý proces ošetrenia by bol zbytočný.

Peelingy značky MIRRA sú veľmi jemné a líšia sa podľa typu pleti. Môžu sa používať aj v lete. Pomáhajú lepšie využiť účinné látky z výrobkov, ktoré používame každý deň.
Po peelingu aplikujeme výživnú alebo hydratačnú masku, pretože ak pokožku „narušíme“, musíme ju regenerovať.

Diagnostika pleti
Typ pleti sa dá určiť aj voľným okom. Ak nie ste si istá, urobte si jednoduchú diagnostiku.
Ideálne je, ak tento test urobíte ráno, keď je pleť zregenerovaná a najviac prirodzená.

Postup testu
  1. Pleť si umyte iba čistou vodou. Nepoužite žiadny kozmetický výrobok na čistenie, aby ste neovplyvnili vylučovanie mazu .
  2. Pleť si osušte mäkkým uterákom. Nešúchajte pleť, iba jemne prikladajte a snažte sa vodu vysať.
  3. Počkajte 30 minút. Vaša pokožka začne fungovať a vylučovať maz.
  4. Pripravte si hygienickú papierovú vreckovku, rozdeľte ju na 5 rovnakých kúskov. Každú časť zvlášť jemne pritlačte na čelo, nos, bradu a líca.
  5. Sledujte, na ktorých miestach sa objavili mastné škvrny.

Zmiešanú pleť máte v prípade, ak sa premastené miesta objavili iba v T -zóne - teda na čele, nose a brade.

Mastnú pleť máte, ak bola vreckovka premastená aj na lícach

Suchú pleť máte v prípade, ak sa na vreckovke neobjavil žiadne škvrny, ale po polhodine začnete cítiť na pleti pnutie.

Normálny typ pleti máte, ak sa na vreckovke objavili iba slabé premastené miesta.

Citlivú pleť môžu mať všetky typy pokožky bez ohľadu na vek.
Avšak všetky typy pleti sa môžu časom zmeniť vplyvom starnutia, hormónov, stresu, stravovania, životného štýlu.

Veríme, že sme vám aspoň trochu pomohli pri výbere správnych produktov pre váš typ pleti. Pokojne nám napíšte alebo zavolajte a radi vám poradíme.
#suchá pleť , mastná pleť, normálna pleť, zmiešaná pleť, postup diagnostiky pleti
Naspäť
comments powered by Disqus
O VÝROBKOCH MIRRA
MIRRA je značka výrobkov akciovej spoločnosti MIRRA-M, ktorá vznikla v roku 1996 privatizáciou popredného svetového vedeckého ústavu Centra aplikovanej mikrobiológie v Rusku. Na českom a slovenskom trhu je od roku 1999. Čím je výnimočná? Patentované technologické výrobné postupy, metóda rotačnej kavitácie, emulgácia za studena, emulgácia čiernej a červenej ikry vrátane placenty, unikátne pôsobenie na bunkovej úrovni, aktívne častice 500x menšie ako kožné bunky, prirodzená vôňa bylín, žiadne testy na zvieratách...
@footer_text
KONTAKTUJTE NÁS
MIRRA Slovakia,s.r.o.
Staré záhrady 14
821 05 Bratislava
+421(0) 911295905
objednavky@mirra-lux.sk
©2024 www.mirra-lux.sk, všetky práva vyhradené,
Kopírovanie akejkoľvek časti tejto stránky bez písomného súhlasu autora je zakázané.

navrhol, naprogramoval a rozhýbal