+421(0) 911295905
objednavky@mirra-lux.sk
Zákazník
Neprihlásený
Nákupný košík
0 Ks
Akcie
25,30 €
20,00 €
29,50 €
20,70 €
36,80 €
25,80 €

EMULZNÉ KOMPLEXY vo výrobkoch MIRRA

26 Apríl2020, Autor: mirra v kategórii: blog theme a
Často sa nás pýtate na zloženie výrobkov a vďaka čomu sú balzamy transdermálne.

Spoločnosť MIRRA pri výrobe svojich produktov používa unikátnu patentovanú technológiu, umožňujúcu získavať tú najjemnejšiu krémovú emulziu s rozmerom častíc pod 0,05 - 0,1 mikrometrov. Krémy, vytvorené na základe tejto technológie, získali vlastnosti "transdermálnych" balzamov - ich komponenty sú schopné prenikať do hlbokých vrstiev kože, bezprostredne pôsobiť na ich bunky, prenikať do ciev a prostredníctvom krvi ovplyvňovať stav vnútorných orgánov. Metóda emulgácie za studena vylučuje tepelné spracovanie produktu a tým umožňuje zachovať všetky prospešné vlastnosti látok, ktoré sú súčasťou emulzie.

V informačných materiáloch spoločnosti MIRRA sme našli vysvetlenie.
Čo je emulzný komplex, z čoho je vyrobený a aké funkcie plní?

Ph.D. A.S.Golubkov, CSc., hlavný technológ spoločnosti, sa venoval tejto téme a prinášame skrátený preklad materiálu.

Začnime tým, že výroba celého nášho sortimentu emulzných výrobkov sa vykonáva v dvoch krokoch:
1) výroba emulzných komplexov
2) výroba hotových výrobkov na základe získaných emulzných komplexov.
Emulzný komplex - neutrálna emulzná báza - vyrobená podľa požiadaviek GOST R 52343-2005 "kozmetické krémy."
Plní tri základné funkcie:
- akumulovanie biologicky aktívnych látok,
- udržanie účinnosti počas záručnej doby kozmetického výrobku, skladovania
- distribúcie aktívnych zložiek výrobku "na správnom mieste v správny čas" - pri styku s pokožkou.

Zloženie emulzných komplexov: Tu je potrebné poznamenať, že z právneho hľadiska nemôžeme zverejniť všetky kompozície, pretože je to obchodné tajomstvo. Nechceme rozoberať to, že napríklad extrakt z lipového kvetu sú polysacharidy, saponíny, glykozid hesperidín, esenciálny olej, karotén, kyselina askorbová, triesloviny... Pretože v kozmetológii je extrakt lipového kvetu samostatný ingredient, ktorý má certifikát, zdravotnícke a epidemiologické testy (alebo osvedčenie o štátnej registrácii) a ďalšie dokumenty. Takže emulzné komplexy obsahujú samostatne certifikované zložky, ktoré každoročne prechádzajú kontrolou zo strany certifikačných inštitúcií. Vymenovať kompletnú štruktúru komplexu na etikete nie je reálne možné: napríklad, emulzný komplex "Mirra № 1" obsahuje 25 jednotlivých komponentov. No niektoré vysvetlenia, týkajúce sa zloženia, tam samozrejme sú.

Emulzný komplex "Mirra №1»
Základom je hroznový a kokosový olej. Emulgátory a stabilizátory - emulzný vosk a včelí vosk, monoglyceridy a estery stearovej a palmitovej kyseliny z palmového oleja. Antioxidanty - α-tokoferol acetát (vitamín E) a estery kyseliny askorbovej (vitamín C) majú "biotechnologický" pôvod. Vodná fáza - roztok palmového glycerolu a mikroelementov v deionizovanej vode. Technológia výroby - multi-fáza emulznej kavitácie. Tento komplex je základom takmer všetkých balzamov "liečiteľov": MIRRALGIN, REVENTON, ALLERON, IMMUNITY+, BYSTOL, LABIO, UMA BALZAM, BETAKRIN, ANTICELULIT, rovnako aj krémov GALATEA, LUXOR, IRIS; KRÉM MASKA s kaviárom lososovitých rýb a Mikroemulzia zo série PROFESSIONAL.

Emulzný komplex "Mirra №2»
Tento komplex je na báze sójového a kokosového oleja. Je tam iný podiel emulgátorov a stabilizátorov a iný "set" antioxidantov: deriváty vitamínu C: Epofen, účinný antioxidant a antihypoxant poslednej generácie. Na tomto komplexe sú zostavené mnohé výrobky zo série DAILY: MIKRO OLIO (hydratačný krém na suchú pleť), MIRRABELL (krém na ruky), MUMIO (krém s mumiom) a NONA (balzam s kyselinou hyalurónovou), LARGO, krém - masky, očný krém zo série PROFESSIONAL.


Emulzný komplex "Mirra №3»
Veľmi podobné zloženie ako prvý komplex, ale má iný pomer komponentov. Individuálna zložka komplexu - Cocoyl glutamát. Je to produkt biotechnológie "Supersoft" vysoko účinná povrchovo aktívna látka. Jeho molekula sa skladá z mastnej kyseliny kokosového oleja (kokoyl ) a glutámovej aminokyseliny, získanej z mikrobiologickej syntézy: fermentácia glukózy zo škrobu, cukrovej trstiny alebo cukrovej repy. Veľmi dôležitou vlastnosťou kokoyl - glutamátu je to, že selektívne rozpustí oddelený maz bez ovplyvnenia ochrannej lipidovej vrstvy pokožky. Kokoyl-glutamát netvorí silnú iónovú väzbu s keratínom a dá sa ľahko zmyť. Povrchovo aktívna molekula je pomerne objemná a nie je schopná prenikať do hlbších vrstiev kože. Existuje množstvo literatúry o hydratačnom účinku kokoyl - glutamátu. Na základe tretieho emulzného komplexu sú vyrobené: čistiace mlieko SAMET a mlieko zo série PROFESIONAL, balzam BIFIRON

Emulzný komplex "Mirra №4»
Tento komplex je zostavený zo sóje, kokosového oleja a včelieho vosku a je určený výhradne pre krém na nohy UNIVERSUM. Je tu mnoho biologicky aktívnych zložiek, napríklad, vosky a lipidy levandule, chlorofyl-karoténová pasta, ktoré sú začlenené do emulzného komplexu. Vyrába sa viacstupňovou emulgáciou s dvomi cyklami kavitácie. V druhej, finálnej fáze by sa nedali začleniť také zložité ingredienty metódou "za studena".

Ph.D. A. S. Golubkov, CSc.
(krátené, voľný preklad Elena Čižmáriková)
Zdroj Informačné materiály spoločnosti MIRRA. Moskva http://mirra.ru/about/nashi-razrabotki/jemulsionnye-kompleksy/

Naspäť
comments powered by Disqus
O VÝROBKOCH MIRRA
MIRRA je značka výrobkov akciovej spoločnosti MIRRA-M, ktorá vznikla v roku 1996 privatizáciou popredného svetového vedeckého ústavu Centra aplikovanej mikrobiológie v Rusku. Na českom a slovenskom trhu je od roku 1999. Čím je výnimočná? Patentované technologické výrobné postupy, metóda rotačnej kavitácie, emulgácia za studena, emulgácia čiernej a červenej ikry vrátane placenty, unikátne pôsobenie na bunkovej úrovni, aktívne častice 500x menšie ako kožné bunky, prirodzená vôňa bylín, žiadne testy na zvieratách...
@footer_text
KONTAKTUJTE NÁS
MIRRA Slovakia,s.r.o.
Staré záhrady 14
821 05 Bratislava
+421(0) 911295905
objednavky@mirra-lux.sk
©2024 www.mirra-lux.sk, všetky práva vyhradené,
Kopírovanie akejkoľvek časti tejto stránky bez písomného súhlasu autora je zakázané.

navrhol, naprogramoval a rozhýbal