+421(0) 911295905
objednavky@mirra-lux.sk
Zákazník
Neprihlásený
Nákupný košík
0 Ks
Akcie
25,30 €
20,00 €
36,80 €
25,80 €

Zdravé opaľovanie

5 Júl2020, Autor: mirra v kategórii: blog theme a
Nastal čas, keď si môžeme aspoň na chvíľu dopriať slnečné lúče a oddýchnuť si. Naša pokožka vypadá po opaľovaní krajšia, zdravšia. Navyše, pobytom na slnku sa nám dopĺňa dôležitý vitamín D. Samozrejme, ak sa vystavujeme slnečným lúčom vo vhodnom čase a chránime sa kvalitnými prípravkami.
Ochranné prípravky pred slnečným žiarením sú často nesprávne označované ako tzv. krémy na opaľovanie. Ich úlohou je však presný opak - chrániť pred spálením kože. Ochranný prípravok by mal odfiltrovať nebezpečné UVA a UVB žiarenie, ktoré je zodpovedné za spálenie, starnutie kože, negatívne ovplyvňuje imunitný systém a môže viesť až ku kožným nádorom.
V ochranných prípravkoch pred slnečným žiarením sa používajú 2 druhy filtrov - fyzikálny a chemický. Najviac rozšírený je chemický UV filter 

Pri intenzívnom slnečnom žiarení sú najviac zasiahnuté tie časti tela, ktoré sú najvyššie: čelo, nos, brada, líca, uši, krk, plecia a ruky. Viečka sú mierne kryté nadočnicovým oblúkom, ale pri opaľovaní sú mimoriadne ohrozené vplyvom UV lúčov.

Môže sa naniesť ochranný krém na okolie očí?


Existujú rozličné uhly pohľadu na používanie ochranných prípravkov pri ochrane očných viečok. Niektorí kozmetológovia sa domnievajú, že moderné prostriedky s fyzikálnymi filtrami (oxid titaničitý alebo oxid zinočnatý) v kombinácii s chemickými filtrami (okrem PABA), sa môžu aplikovať na očné viečka. Iní zastávajú opačný názor.
V bežnej ponuke kozmetickcý firiem  nie sú výrobky s faktormi SPF vyvinuté špeciálne na pokožku očných viečok.

Vedci spoločnosti MIRRA využili múdrosť rastlín, ktoré si tiež vytvárajú ochranu pre UV žiarením a vyvinuli najjemnejší krém gél HELIOS 8, ktorý sa môže aplikovať na pokožku okolo očí.


HELIOS 8 obsahuje prírodné UV filtre, ktoré v kombinácii s antioxidantmi chránia pokožku pred škodlivými účinkami ultrafialového žiarenia. Flavonoidy zeleného čaju, epofénu, vitamínu E a dihydrokvercetínu z kôry sibírskeho smrekovca chránia kolagénové vlákna pred deštrukciou, zvyšujú regeneračný potenciál pokožky, čo prispieva k rýchlej regenerácii pokožky po opaľovaní. Krém gél upokojuje a chladí pokožku.
Môže sa aplikovať nielen na tvár a krk, ale aj okolie očí a na nepohyblivé horné viečko. (Postupujeme opatrne, nesmie sa dostať na sliznicu oka.)

Po kúpaní je potrebné krém gél aplikovať znovu, nie je vodoodolný.

Po návrate z pláže krém jemne odstránime pleťovým mliekom SAMET a môžeme použiť
  • výživný krém IRIS,
  • hydratačný krém gél KONTUR,
  • upokojujúci krém IMMUNITY + ,
  • mimoriadne účinný Gél balzam reparačný TAINA.

Slnečné okuliare sú nevyhnutné, pretože aj samotné oko je ohrozené vplyvom UV lúčov.

Odporúča sa nosiť klobúk so širokými okrajmi, čím sa tiež chráni okolie očí.
Počas leta sa môže skryť slnko za mraky, ale pri zamračenej oblohe sa znižuje intenzita UV žiarenia len o 20 – 40 %, takže ochrana pokožky, hlavy a očí je veľmi dôležitá.

Užite si krásne leto a chráňte sa pred spálením pokožky. Výrobky z línie MIRRA PROTECT vám pomôžu.
Naspäť
comments powered by Disqus
O VÝROBKOCH MIRRA
MIRRA je značka výrobkov akciovej spoločnosti MIRRA-M, ktorá vznikla v roku 1996 privatizáciou popredného svetového vedeckého ústavu Centra aplikovanej mikrobiológie v Rusku. Na českom a slovenskom trhu je od roku 1999. Čím je výnimočná? Patentované technologické výrobné postupy, metóda rotačnej kavitácie, emulgácia za studena, emulgácia čiernej a červenej ikry vrátane placenty, unikátne pôsobenie na bunkovej úrovni, aktívne častice 500x menšie ako kožné bunky, prirodzená vôňa bylín, žiadne testy na zvieratách...
@footer_text
KONTAKTUJTE NÁS
MIRRA Slovakia,s.r.o.
Staré záhrady 14
821 05 Bratislava
+421(0) 911295905
objednavky@mirra-lux.sk
©2024 www.mirra-lux.sk, všetky práva vyhradené,
Kopírovanie akejkoľvek časti tejto stránky bez písomného súhlasu autora je zakázané.

navrhol, naprogramoval a rozhýbal